Principis

El Seminari és un espai de treball i aprenentatge cooperatiu per a transformar la informació en coneixement i promoure la participació comunitària i el desenvolupament local.

Adoptem perspectives com ara la investigació-acció participativa i emancipadora, l’educació al llarg de la vida, el diàleg igualitari i la mirada a la complexitat, sustentades en la reflexió crítica.

Generem relacions interdependents entre iguals, amb una comunicació autònoma, oberta i transversal.

Impulsem estratègies i sistemes d’organització, que estimulen la participació de la comunitat en les decisions sobre la vida cultural del territori.

Defensem la participació ciutadana en la gènesi, la difusió i l’ús de la cultura.

Aspirem a una sostenibilitat social generadora de dinàmiques que atenguen a les necessitats materials i subjectives de la població.

Busquem desenvolupar en els éssers humans una identitat terrenal, amb una consciència antropològica, ecològica, cívica i espiritual de pertinença a la Terra.

Pretenem adequar els aprenentatges del Seminari a la realitat de cada població, per tal d’empoderar els ciutadans i les ciutadanes.

Participem dels principis de l’Agenda 21 de la Cultura i reivindiquem el caràcter obert, la diversitat, la importància de la creació i l’accés a totes les manifestacions culturals.

Promovem la participació dels grups locals en la formulació, la implementació i l’avaluació dels projectes.

Apostem per una democràcia radical. Reforcem l’horitzontalitat de les relacions humanes i treballem per la justícia social.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s